Comencem les Festes d'Albaida de 2009

02 d’octubre 2009 ·


Com diuen a València, "Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!


Xiquets i xiquetes, arribat l'octubre s'encenen les llums dels carrers principals del poble i la dolçaina i el tabal passetja pels nostres carrers dient-nos que el compte enrrere ha començat.
Amb el pregó de les festes i l'arbolà de Sant Miquel vam encetar el caramelet fester que ja abandona els últims sabors premonitoris i dóna pas a l'encesa del ciri i posteriorment al puro.

Del passacarrer alegre de l'ofrena de la vespra de la festa major al ritme de processó precedit dels nostres gegants característics i els cabuts i els cavallets animosos.
I l'endemà, xarangues invadixen les filaes i els carrers donant pas a la nit festiva i multicolor de l'olla que pareix que no acaba mai. Però les llums de l'alba apareixen baix l'abraç musical de la diana (que encara no hem pogut aconseguir i que seguim somniant...). El que si que fem és començar el dia 9 amb festa musical i l'entrada de bandes de música, arropats per tots els components TEMPLARIS (almenys nosaltres sí que ho fem).
I després d'un àngelus i obrir les nostres goles per deixar eixir als quatre vents l'Himne de la nostra benvollguda Albaida "juntem les mans i els esforços" per arrancar amb força i colp de timbals l'Entrada meravellosa i especial de Cristians i Moros.

I sí, ho dic així perquè és aquest el veritable ordre dels bàndols: CRistians i MOros!!!

Enguany som la filà del mig dels cristians i volem que així ressalte. Ja ho veureu.
I una vegada recibim i visquem les capitanies del Maseros i dels Kalifes farem el sopar de germanor templari. Un bon moment de compartir tantes i tantes emocions i vivències festeres.

I a partir d'ací torna el pasdoble de l'ofrena de moros sense oblidar l'entrada infantil que es fa al matí. Això sí, mentre ampliem els hereus templaris ens juntem amb amics maseros i demés per fer bona festa.

I ja el coet final de les festes amb la cavalcada i les ambaixades que, sent els últims actes festers, ja ens fan pensar en les pròximes festes del 2010 i que de ben segur seràn millors (si és que això és possible dins dels Templaris ja que el llistó cada vegada està més alt i més complet).

Bones festes a tos els FESTERS DE BON COR i als amants de la bona música festera. Us convidem als amics i lectors de tota la vall d'Albaida a que ens visiteu i coneixeu les nostres festes, especialment el dia 9 d'octubre amb l'entrada de cristians i moros.

Germans en la festa, alceu les vostres veus i clameu al cel: "VISCA ALBAIDA".... "VISCA ELS TEMPLARIS D'ALBAIDA".... (viscaaaa!!)

PD. Podeu consultar el programa de les festes d'Albaida ací:
http://www.portalcomarcal.info/pdf/festes%20Albaida.pdf

Facebook dels Templaris

L'himne dels Templaris

Mapa Live Traffic Map

View My Stats

FEEDJIT Live Traffic Feed